Till slut tvingas vi dessvärre att leverera det sorgliga beskedet som de flesta befarat, men som vi in i det längsta hoppades att få slippa att lämna. Nämligen att på grund av den fortsatta spridningen av Covid-19 kommer årets upplaga av OV Beachhandboll inte att kunna genomföras.

Efter att under många veckors tid noga följt utvecklingen av spridningen av Covid-19 och trots att förhoppningarna rätt länge var ganska stora om att restriktioner och rekommendationer från berörda myndigheter tids nog skulle tala för tävlingens genomförande, kan vi nu konstatera att så inte har blivit fallet.Beslutet är således en direkt konsekvens av Folkhälsomyndighetens rekommendationer runt pandemin samt det faktum att OV Beachhandboll upplaga 2020 av dessa skäl då inte heller erhåller de nödvändiga polistillstånd som ett genomförande kräver.

OV Beachhandboll – som till antal lag är världens största handbollsturnering – spelades första gången 2008 och med insatser från alla fantastiska 350 ideellt engagerade fick förra året mer än 1 600 lag och 17 000 deltagare såväl dramatiska som minnesvärda upplevelser under den 10 dagar som spelet var i gång i sanden.

Detta är förstås en oerhört stor besvikelse för arrangerande förening OV Helsingborg, som givetvis kommer att drabbas hårt ekonomiskt av beslutet. Men allra störst är ju givetvis besvikelsen hos alla de barn och ungdomar som nu inte får uppleva den stora glädjen, av att få utöva sin favoritsport på fantastiska badstranden mitt i centrala Helsingborg.

Men stranden ligger ju kvar där den ligger även 2021. Och känner vi vädrets makter bra, så är vi övertygade om att solen kommer att lysa starkare än någonsin under nästa års upplaga av

OV Beachhandboll. En turnering som vi redan kan utlova kommer att bli den bästa någonsin och som ni nu hälsas hjärtligt välkomna till.

OV Helsingborg hoppas på allas förståelse för detta beslut och ser redan framemot att få träffa er på Fria Bad 2021!

Med soliga hälsningar

Tävlingsgeneral Per Carlén, 0705-830750
Tävlingsledare Bengt Jönsson, 0703-512889