Årets upplaga av OV Bechhandboll kan väl egentligen sammanfattas i ett enda ord, nämligen: ”STRÅLANDE”. Ordet beskriver egentligen arrangemanget i sin helhet, både det vi kan påverka och det som bara kommer som en skänk från ovan. Ty lampan vi hade där uppe på himlen under samtliga dagar var inte helt oväsentlig i sammanhanget.  Men det beskriver också arbetsinsatsen av alla som var med att göra detta till tidernas bästa OV Beachhandboll.

Tävlingar flöt på, på ett sätt som närmast är osannolikt. Tänk att vi under 11 dagar spelade över 4000 handbollsmatcher och har under dessa dagar inte haft en enda sekunds försening. Det måste vara fullständigt unikt och något slags rekord i sammanhanget. Tävlingsdagarna startar exakt när dom ska och slutar med samma precision. Detta är ett tävlingens signum och något som vi skall vara stolta över.

Kioskpersonalen var lika strålade som vädret och leendena som de mötte kunderna med bidrog starkt till stämningen som rådde på Fria bad under dessa dagar. Grillfolket slets mellan värmen från det glödande kolet och solgasset uppifrån. Domarna samt funktionärerna hade långa pass i den varma sanden men gjorde det fullständigt strålande.

Promenadstråket genom området har i år plötsligt blivit en levande ”läktare” för promenerande och cyklande förbipasserande, där dessa kunde beskåda handbollsungdomar i alla åldrar, i sin lekfulla jakt på poäng. Många stannade upp, köpte en glass och njöt av livfullheten och glädjen där nere.

Det finns mycket mer att lyfta fram som är oerhört positivt, men givetvis sådant som kan göras ännu bättre. Vi är trots allt en i sammanhanget oerhört ung turnering och har på några år växt till ”Världens största handbollsturnering, sett till antalet lag”.Det vore ju oerhört underligt om vi då inte skulle ha drabbats av växt-värk.

Men det märktes en stor skillnad under årets turnering, en skillnad som inte bara arrangörerna, utan även domarna uppmärksammade – det börjar nämligen spela ”beachhandboll på riktigt” och inte bara handboll i sanden, vilket är något helt annat. Reglerna är väldigt annorlunda och fler och fler har börjat anammat sporten Beachhandboll, vilket talar till turneringens fördel.

Foto: Jenny Persson

Vi har en riktig liten pärla i OV Bechhandboll, och hälsar alla hjärtligt välkomna till nästa års turnering!

// Mats Svensson