Att sommaren börjar ge sig till känna i landet framgår med all önskvärd tydlighet. De första ljumma vindarna smyger sig så sakteliga in från kusten och dagarna alldeles runt Valborg oh första maj ger vädrets makter alla Sveriges invånare en föraning om vad som komma skall. I samma stund passerar turneringen OV Beachhandboll 1300 anmälda lag och Helsingborgs alla skolbarn börjar redan så smått längta efter det som har fått sporten handboll att åter leva upp i den gamla handbollsstaden – nämligen OV Beachhandboll.

För 35 år sedan spelades den senaste SM-finalen med ett Helsingborgs-lag inblandat och sedan dess har handbollen fram till för 8-9 år sedan fört en tämligen tynande tillvaro i staden. Men då hände något på stranden mitt i city, som gjorde att OV Helsingborg numera har en blomstrande ungdomsverksamhet och två Allsvenska lag som båda kvalade till Elitserien. Många av klubbens spelare är sprungna ur den egna myllan eller snarare ur ”den egna sanden” där nere på Fria Bad, där allting började en gång.

Om bara fyra veckor skall strandens sjutton planer invaderas utav alltifrån skolungdomar som för första gången beträder en handbollsplan, till redan etablerade spelare i alla åldrar. Festen pågår i elva dagar och har även klasser för särskolor, motionslag, företagslag o.s.v. Redan nu har vissa årgångar i skolturneringen fått stängas, men i övriga klasser finns det förtroendeplatser kvar.

-”Många ser detta som en perfekt möjlighet att avsluta inomhussäsongen med laget eller skolterminen med klassen på och samtidigt möta sommaren där den är som bäst – nämligen på stranden.” säger Bengt Jönsson, som en gång i tiden var den som drog igång det hela och som fortfarande är med och håller i trådarna. Som också låter meddela att det än finns några dagar kvar innan anmälningstiden går ut nästa vecka.

Mats Svensson – OV Beachhandboll – 0706-92 62 90