Till slut tvingas vi återigen att ta det tunga och tråkiga beslutet att OV Beachhandboll 2021 inte kommer att kunna genomföras. De flesta hade väl redan befarat detta, men det är ett besked som vi in i det längsta hoppades få slippa att lämna.

Efter att under många månader och inte minst de senaste veckorna noga följt utvecklingen av spridningen av Covid-19 och trots att planeringen var långt gången och våra förhoppningar länge var ganska stora att tiden skulle tala för OV Beachhandboll 2021:s genomförande, kan vi nu konstatera att så inte har blivit fallet. Beslutet är en direkt konsekvens av rådande restriktioner och rekommendationer runt pandemin och att turneringen då inte heller kan erhålla nödvändigt polistillstånd för att kunna genomföras.

Detta är förstås en oerhört stor besvikelse för oss och föreningen kommer att drabbas hårt ekonomiskt av beslutet. Men allra störst är ju givetvis besvikelsen hos alla de barn och ungdomar som nu inte får uppleva den stora glädjen, av att få utöva sin favoritsport på fantastiska badstranden mitt i centrala Helsingborg.

OV Beachhandboll är även en stor inkörsport för ungdomar att idrotta och träna/spela handboll. Sedan starten av OV Beachhandboll har vi sett vilken påverkan turneringen har för handbollsintresset hos barn och ungdomar när vi startar upp inomhussäsongen. Vi arbetar nu febrilt med att hitta alternativa arrangemang för att få barn och ungdomar att komma åter in i vår största folkrörelse – idrottsrörelsen.

OV Beachhandboll – som till antal lag är världens största handbollsturnering – spelades första gången 2008 och med insatser från alla fantastiska 350 ideellt engagerade fick förra turneringen mer än
1 600 lag och 17 000 deltagare såväl dramatiska som minnesvärda upplevelser under de 10 dagar som spelet var i gång i sanden.

Men stranden ligger ju kvar där den ligger. Och känner vi vädrets makter bra, så är vi övertygade om att solen kommer att lysa starkare än någonsin under nästa års upplaga av OV Beachhandboll. En turnering som vi redan kan utlova kommer att bli den bästa någonsin och som ni redan nu hälsas hjärtligt välkomna till!

OV Helsingborg hoppas på allas förståelse för detta beslut och ser redan framemot att få träffa er på Fria Bad 2022!

Per Carlén, Eventansvarig

Bengt Jönsson Tävlingsansvarig

Per Carlén